Suria KLCC Shopping Mall Delights Six-story Atrium With Dynamic Double-sided Display

Suria KLCC Shopping Mall Delights Six-story Atrium With Dynamic Double-sided Display

CASE STUDY DESCRIPTION

At the foot of the magnificent Petronas Twin Towers in the city center of Kuala Lumpur, Malaysia is one of the most spectacular shopping malls in the world. Encompassing 1.17 million square feet of retail floor area inhabited by 350 stores and services, the Suria KLCC Shopping Mall was created to complement the Petronas Towers project. Opened in 1998 alongside the towers, which reigned as the world’s tallest until 2004, Suria KLCC features a concert hall, an oceanarium, an art gallery, and a children’s science discovery center alongside its hundreds of storefronts. Beyond the extravagant tenants and experiences offered within its L-shaped concourse however, what the marvelous mall also includes is a massive central court area. Six-stories high and encircled at each tier by terraces connecting the wings of the building, the court area was cavernous –and clear. It felt empty and unfinished. Unable to fill this space with a traditional art feature lest they run afoul retail line-of-site restrictions, the massive mall faced a problem: it contained too much space and it couldn’t figure out how to fill it.

Download this free case study and get the details.

2019-09-16T16:53:42+00:00